Pentru descarcare , inregistreaza-te ! Au fost introduse noi Hack-uri 2015 !

Taguri de baza in HTML

Go down

Taguri de baza in HTML

Post by Sfinx on Fri Nov 30, 2012 1:55 pm

Tagul este un element de baza in HTML. Ele sunt niste cuvinte care sunt incercuite de "<" si ">". Un exemplu de tag este . Acest tag spune browser-ului unde incepe continutul paginii web. Acesta este un exemplu de tag care trebuie sa existe absolut in orice pagina web. Fiecare tag are si un element de inchidere, de exemplu .
O pagina web are doua taguri de baza, dupa cum se vede si mai jos:


Continutul paginii web


Primul tag spune browserului ca incepe o pagina HTML, iar al doilea tag spune browserului ca aici incepe partea vizibila a paginii ce urmeaa a fi creata.
Tagurile de inchidere si dau de stire browserului ca s-a incheiat continutul paginii (), respectiv ca s-a incheiat pagina web (). Deci, spune browserului ca incepe o functie, iar spune browserului ca incheie functia inceputa.
Ordinea in care sunt deschise tagurile este foarte importanta. De exemplu, daca este deschis in interiorul (dupa) , atunci acest trebuie inchis inaintea tagului .

De fiecare data, un document HTML va incepe cu:


Dupa aceasta urmeaza tagul , iar dupa acest tag urmeaza tagul .
Acest tag () trebuie plasat de fiecare date intre tagul si tagul .
Acest tag nu adauga nici o functie vizibila browserului, dar totusi furnizeaza acestuia informatii utile. Asa cum vom vedea in tutorialele urmatoare aici se poate introduce cod CSS sau Javascript. Totusi, trebuie sa amintim un tag important care va fi introdus in interiorul tagului : tagul specifica browserului titlul paginii. Acest titlu va fi afisat ca numele browserului, de obicei in partea stanga sus a acestuia. El este folosit dupa cum se vede si in exemplul urmator:<br /><br /><!DOCTYPE HTML PUBLIC '-//IETF//DTD HTML 4.0//EN'><br /><br /><html><br /><br /><head><br /><br /><title><br /><br />Acesta este un titlu!<br /><br />


Elementul incapsuleaza tot continutul paginii web (fotografii, muzica, text, etc.) El este folosit dupa cum se vede in exemplul de mai jos:


<br /><br />Acesta este un titlu!<br /><br />
Exista cateva taguri care nu indeplinesc modelul de tag prezentat de noi pana in acest moment: acestea sunt taguri care nu au nevoie de inchidere si de asemeni, nu au nevoie de nici un continut. De exemplu tagul
. Acest tag se numeste line break si se foloseste pentru a spune browserului ca vrem sa coboram cu o linie mai jos. [/quote]


Code name: Mozilla
App name: Opera
Version: 9.80 (Windows NT 5.1)
Language: ro
Plateform: [You must be registered and logged in to see this image.] windows
User Agent: Opera/9.80 (Windows NT 5.1) Presto/2.12.388 Version/12.14


[You must be registered and logged in to see this link.]

Sign by Danasoft - [You must be registered and logged in to see this link.]

avatar
Sfinx
Administrator
Administrator

Mesaje Mesaje : 1440
Data nasterii Data nasterii : 25/02/1995
Localizare Localizare : Timisoara
Server Server : Bine

http://metin2hacks.catsboard.com/

Back to top Go down

Back to top


 
Permissions in this forum:
You cannot reply to topics in this forum